شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند
تاکید کارشناس تغذیه شبکه فراشبند بر نقش مربیان مهد کودک در تغذیه سالم کودکان
کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند با توجه به اهمیت تغذیه سالم و مغذی در حفظ سلامت، تندرستی و نشاط جسمی، روحی و روانی افراد، بر نقش محوری و انکار ناپذیر مربیان مهد کودک در نهادینه سازی فرهنگ تغذیه صحیح و سالم در بین کودکان تاکید کرد.
کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند با توجه به اهمیت تغذیه سالم و مغذی در حفظ سلامت، تندرستی و نشاط جسمی، روحی و روانی افراد، بر نقش محوری و انکار ناپذیر مربیان مهد کودک در نهادینه سازی فرهنگ تغذیه صحیح و سالم در بین کودکان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، «زهرا ضیایی» در کارگاه آموزشی تغذیه سالم که با حضور مربیان مهد کودک برگزار شد با اشاره به نقش مهم مربیان مهد کودک در آموزش کودکان؛ گفت: بسیاری از عادات و رفتارهای افراد در کودکی شکل می گیرد که می توان با آموزش صحیح؛ عادات غذایی سالم را در بین آنان نهادینه سازی کرد.
او، تأثیر پذیری کودکان در مهد کودک را به مراتب بیشتر از خانه و خانواده دانست و افزود: اگر مربیان؛ افرادی آموزش دیده و کارآمد در زمینه تربیت کودکان باشند؛ می توانند با شیوه های مطلوب و اثر بخش و به بهترین شکل ممکن کودکان را تربیت و آموزش های لازم را به آنان ارائه نمایند.
کارشناس مسوول بهبود تغذیه شبکه با اشاره به اختلالات ناشی از کمبودهای تغذیه ای و اثرات زیانبار آن بر سلامت کودکان؛ بیان کرد: والدین و مربیان مهد کودک با ترغیب کودکان به استفاده از خوراکی های سالم و مناسب نقش مهمی را در پیشگیری از اختلال رشد و بیماری های کودکان ایفا می کنند.
ضیایی، با توجه به نقش حفاظتی شیر مادر در مقابل عفونتها، بر تغذیه انحصاری شیرخواران در شش ماهه نخست تولد با شیر مادر تاکید کرد و افزود: با توجه به نقش ویتامین های «آ» و «ث» در سلامتی، رشد و تکامل و تقویت سیستم ایمنی بدن کودک در برابر ابتلا به بیماریهای عفونی، استفاده از منابع غذایی ویتامین «آ» و پیش نیاز آنها یعنی بتاکاروتن و ویتامین «ث» در تهیه غذای کمکی مثل انواع سوپ، پوره، آش و خورش و یا به عنوان میان وعده غذایی توصیه می شود.
این کارشناس بهبود تغذیه، همچنین بر استفاده روزانه از گروه گوشت و جانشین های آن، انواع گوشت ها، حبوبات، تخم مرغ و مغزهای بدون نمک به صورت پودر شده به عنوان منابع پروتئین، آهن و روی، که سیستم ایمنی بدن کودک در مقابله با انواع بیماری های عفونی را تقویت میکند نیز، تاکید کرد و گفت: کودکان باید برای تامین انرژی و مواد غذایی مورد نیاز شان، روزانه یک تا دو میان وعده دارای ارزش غذایی مناسب مصرف کنند که برای کودک هفت تا هشت ماهه از پوره سبزیجات و پوره میوه های نرم و رسیده بین وعده های غذایی استفاده کرد.
ضیایی، آب آشامیدنی سالم را ارزان ترین و سالم ترین نوشیدنی دانست و توصیه کرد: باید سعی شود از نوشیدنی های شیرین شده، چای شیرین، نوشیدنی گازدار و آبمیوه های صنعتی و شیر طعم دار برای کودک خودداری کرد.
در این کارگاه آموزشی، شرکت کنندگان با الگوی تغذیه صحیح، بیماری های تغذیه ای، تنوع و تعادل در تغذیه و میان وعده های مناسب کودکان آشنا شدند.
پایان خبر
نظر دهید